Loading...

Au mai ramas trei zile pana la sarbatorirea Zilei Romaniei la Expo Milano 2015

Au mai ramas trei zile, pana cand Pavilionul Romaniei va organiza, miercuri, 29 iulie, Ziua Romaniei la Expo Milano 2015, iar pregatirile pentru acest eveniment au intrat in linie dreapta.

Conform traditiei, fiecare tara participanta la expozitia universala isi alege o zi nationala. Romania va sarbatori pe 29 iulie, data care coincide cu celebrarea Zilei Imnului National al Romaniei.

Delegatia Romaniei la eveniment va fi condusa de Valeriu Zgonea, Presedintele Camerei Deputatilor.

Acesta reprezinta momentul de maxima vizibilitate pentru fiecare tara participanta si, cu aceasta ocazie, Pavilionul Romaniei va organiza o serie de actiuni de diplomatie publica si economica menite sa genereze interesul pentru cultura si mediul investitional romanesc.

Programul special al Zilei Romaniei la Expo Milano va incepe la ora 10.30 cu ceremonia oficiala de arborare a steagurilor si de intonare a imnurilor nationale si se va incheia la ora 20.30.

Dupa momentul oficial, vizitatorii Expozitiei vor avea ocazia sa asiste la un moment artistic de dansuri populare si sa admire costumele traditionale romanesti, intr-un spectacol de culoare si sunet sustinut de ansamblul folcloric ”Cindrelul-Junii Sibiului” care va cuprinde toata aria din sit-ul expozitional.

In cadrul aceleiasi zile, va fi organizat un Forum de afaceri si investitii in colaborare cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei la care vor participa oameni de afaceri romani si italieni, cu scopul de a dezvolta noi parteneriate de colaborare in domenii in care firmele romanesti si-au dovedit competitivitatea in plan international, dar si proiecte ale investitorilor de succes italieni in Romania.

Seara se va incheia tot pe sunetul muzicii, de data acesta adresata melomanilor, printr-un concert extraordinar sustinut de Orchestra Romana de Tineret, dirijor Cristian Mandeal si cu participarea sopranei Anita Hartig.

La seria de evenimente organizate pe durata intregii zile vor participa reprezentanti ai autoritatilor romane si italiene, reprezentanti ai corpului diplomatic, membri ai comunitatilor de afaceri din cele doua tari, membri ai numeroasei comunitati romanesti din Italia, jurnalisti, publicul larg.

Informatii suplimentare

In perioada 1 mai – 31 octombrie, are loc expozitia universala Expo Milano 2015, cu tema generala „Hranirea Planetei, Energie pentru Viata”.

Pe durata celor 6 luni de desfasurare, manifestarea expozitionala reuneste 148 de tari si organizatii internationale.
Romania participa cu un pavilion propriu, construit pe o suprafata de 887 mp, aflat in zona centrala a expozitiei.

Conceptul Pavilionului porneste de la reinterpretarea arhitecturala a unei locuinte romanesti traditionale, integrate in fluxul contemporan prin mijloace moderne de prezentare audio-video, solutii tehnologice inovatoare.

Ziua de 29 iulie a fost desemnata, in 1998, Ziua Imnului National al Romaniei – „Desteapta-te, romane!”, simbol al unitatii Revolutiei Romane de la 1848. „Desteapta-te, romane!” a fost ales, imediat dupa Revolutia din Decembrie 1989, imnul national al Romaniei, fiind consacrat prin Constitutia din 1991.

Alte linkuri utile: https://www.facebook.com/RomaniaExpoMilano2015, @RomaniaExpo2015