Loading...
281028092808

Cele mai importante proiecte stiintifice ale Romaniei prezentate la Pavilionul Romaniei la Expo Milano

Pavilionul Romaniei la Expo Milano a gazduit, in perioada 20-24 august, seria de evenimente „Culture of the city”, care a adus in atentia publicului cele mai importante proiecte stiintifice ale Romaniei.

Reprezentantii Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marina (GeoEcoMar) au prezentat in data de  23 august, proiectul Danubius-RI,  o infrastructura de cercetare pan-europeana, care are ca obiectiv principal crearea unei platforme stiintifice care va oferi solutii pentru un management integrat performant al sistemelor fluviu-delta si estuar-mare.

Conform reprezentantilor GeoEcoMar, Centrul International pentru Cercetari Avansate “Fluvii, Delte, Mari – DANUBIUS-RI” va fi alcatuit dintr-un Nucleu central gazduit de Romania la Murighiol, in Tulcea.
In cadrul evenimentului a fost prezentat si proiectul „Black sea security system’’, care va pune in functiune primul sistem integrat de alertare timpurie  in caz de geo-hazard marin din bazinul Marii Negre.

La finalul evenimentului, Reprezentantii Institutului de Cercetare si Dezvoltare in Microtehnologie au prezentat cele mai importante proiecte pe care le deruleaza, legate de  micro-nanoelectronica, fotonica si nanotehnologie.

La evenimente au luat parte reprezentanti ai Institutului de Cercetari Nucleare „Horia Hulubei”, ai Agentiei Spatiale Romane, ai Institutului de Cercetari in Microtehnologie, ai Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marina, dar si reprezentanti ai Pavilioanelor UE si a altor tari participante la Expo Milano 2015.