Loading...
1853185218511850184918481847184618451844

Conferinta Repatriot, la Pavilionul Romaniei la Expo Milano 2015

Pavilionul Romaniei la Expo Milano 2015 a gazduit sambata, 23 mai 2015, conferinta „Repatriot – proiect de repatriere prin antreprenoriat” organizata de Romanian Business Leaders, care a urmarit informarea romanilor din diaspora cu privire la oportunitatile mediului de afaceri din Romania si programele de finantare existente.

Comisarul general al Romaniei la Expo 2015, Georgian Ghervasie, si-a exprimat sustinerea pentru aceasta initiativa: „Ne bucuram sa gazduim astazi un proiect indraznet lansat de un grup de antreprenori de succes din Romania care isi propun sa ii incurajeze pe romanii care locuiesc in strainatate sa se intoarca acasa pentru a-si deschide propriile afaceri. Pavilionul Romaniei la Expo 2015 este o locatie primitoare pentru astfel de initiative meritorii”.

Marius Bostan, Dragos Anastasiu, Simona Pirtea, Felix Patrascanu, Hildegard Brandl, Cosmin Lixandru, Alina Lazarescu, Felix Tataru le-au vorbit romanilor din zona Milano despre experientele lor personale in afaceri si despre oportunitatile pe care Romania le ofera in prezent celor care vor sa se intoarca acasa. De asemenea, le-au oferit informatii despre modalitatea de infiintare a unei firme in Romania si despre fiscalitate.
Romanii din diaspora au fost incurajati sa fructifice in Romania experienta si potentialul dobandite in piata muncii din Italia, pentru a contribui la dezvoltarea mediului de afaceri din Romania.

Reprezentantii Romanian Business Leaders au prezentat, de asemenea, o serie de instrumente precum cursurile de educatie antreprenoriala pe care romanii din diaspora le au la dispozitie prin programul Repatriot care faciliteaza reinsertia lor in Romania. Pentru detalii accesati http://repatriot.ro.