Loading...
35033506350535033502

Cvartetul Transilvan a prezentat un spectacol de muzica clasica-suite folclorice la Pavilionul Romaniei de la Expo Milano

Pavilionul Romaniei de la Expo Milano a gazduit ieri, 18 octombrie 2015,  spectacolul de muzica clasica-suite folclorice, al Cvartetului Transilvan .

Spectacolul a  inclus muzica traditionala romaneasca interpretata de artistii Nicusor Silaghi, Marius Suarasan ,Vasile Jucan si la prima vioara pe Gabriel Croitoru, unul dintre cei mai valorosi violonisti romani ai perioadei actuale, care imbina cu deosebita maiestrie o cariera solistica de exceptie cu rafinamentul interpretarii camerale.

In cei peste douazeci si cinci de ani de activitate artistica, Cvartetul Transilvan a sustinut peste 2000 de concerte, reprezentand totodata Romania si prin concerte organizate cu ocazia evenimentelor importante si a intalnirilor diplomatice la nivel inalt (Consiliul Europei, Comisia Europeana, vizite prezidentiale, aniversari nationale etc.).

Pe langa activitatea artistica, membrii Cvartetului Transilvan indruma in prezent o serie de tineri valorosi prin activitatea didactica pe care o desfasoara in cadrul Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” si a Universitatii de Muzica din Bucuresti.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Institutului Cultural Roman si face parte din seria de proiecte care au ca obiectiv cresterea vizibilitatii valorilor culturale romanesti si ilustrarea diversitatii traditiilor nationale.