Loading...
2771277027692768276727662765276427632762276127602759275827572756275527542753

Grigore Lese a prezentat spectacolului Sarea Pamantului la Pavilionul Romaniei de la Expo Milano

Pavilionul Romaniei de la Expo Milano a prezentat ieri, 19 august 2015,  spectacolul de dans contemporan si muzica veche romaneasca  Sarea Pamantului.

Avand la baza un concept al coregrafei si balerinei Liliana Iorgulescu, spectacolul a  inclus muzica traditionala romaneasca interpretata de artistul Grigore Lese si dans contemporan pus in scena de echipa de balerine – Liliana Iorgulescu, Mihaela Culda, Violeta Dinca, Andreea Duta si Alina Iacov. Sarea Pamantului prezinta o Romanie profunda, conectata la sensibilitatea si formele de expresie ale perioadei contemporane.

‘’In anul 2015 cred ca a venit momentul sa reechilibram cultura. In fiecare zi ne intrebam daca va mai rezista traditia, daca oamenii vor dori sa se mai intoarca la valorile initiale. Cred ca cel mai important este sa eliminam aceste indoieli si sa ne prindem in cercul bucuriei, asa cum o fac toate tarile aici la Expo Milano. Trebuie sa incercam sa avem o stare de bine, iar muzica ne ofera aceasta posibilitate,” a declarat Grigore Lese.

Sarea Pamantului este un spectacol care preia ritualuri ce insotesc momentele importante din existenta omului,  nealterat de cotidianul urban. Imbinarea celor doua forme de spectacol- folclorul autentic si dansul contemporan – creeaza un univers dinamic si sensibil in acelasi timp.

”Spectacolul Sarea Pamantului este unul de exceptie, impresionant atat prin modul de redare a muzicii traditionale, cat si prin frumusetea dansului. Suntem onorati ca l-am avut astazi invitat pe maestrul Grigore Lese, care a reusit sa creeze o atmosfera inedita si ne bucuram de faptul ca am avut spectatori de pe tot mapamondul care au asistat la un moment artistic care se inscrie perfect in tema Pavilionului nostru- “In armonie cu natura”, a declarat Georgian Ghervasie, Comisarul general al Romaniei pentru Expo Milano.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Institutului Cultural Roman si face parte din seria de proiecte care au ca obiectiv cresterea vizibilitatii valorilor culturale romanesti si ilustrarea diversitatii traditiilor nationale.