Loading...
35503555355435533552355135493548

Invitatie la o calatorie prin Romania

Pavilionul Romaniei la Expo Milano 2015 a gazduit lansarea cartii „Invito al viaggio in Romania, frammenti di cultura, geografia e storia, immagini, luoghi , raconti”, sub coordonarea profesorului universitar Francesco Guida si a co-autoarelor Silvia Terzi si Elisabetta Pallottino.

Volumul cuprinde o serie de texte documentate despre anumite regiuni ale Romaniei , care , in viziunea autorilor, „ sunt senzatii, dar si idei si imagini care privesc o tara, Romania, observata din multe puncte de vedere si perspective”.

Georgian Ghervasie, Comisarul general al Romaniei pentru Expo Milano a deschis evenimentul, salutand demersul editorial al celor trei profesori universitari. „Francesco Guida, alaturi de co-autorii cartii, Silvia Terzi si  Elisabetta Pallottino, ne onoreaza cu prezenta  in Pavilionul Romaniei la Expo Milano 2015. Un apropiat al tarii noastre, profesorul Grancesco Guida are multe studii si carti publicate despre Romania, oferind posibilitatea de a vedea tara noastra din mai multe perspective. Cartea dansului este evident, o invitatie la o calatorie, in care autorul ne ofera senzatii si imagini  fascinante ale tarii noastre, de la cetatile medievale din Transilvania, la ceea ce inseamna Bucurestiul azi, pana la povestea insulei Ada Kaleh. Ne bucuram de faptul ca avem public de pe tot mapamondul care are posibilitatea acum, prin intermediul cartii, sa cunoasca si mai bine Romania”, a declarat Georgian Ghervasie.

Francesco Guida, profesor de istorie europeana orientala si director al Facultatii de Stiinte Politice de  la Universitatea Roma Tre, a mentionat faptul ca “ aceasta carte , o aventura in sine, are un limbaj  accesibil tuturor celor care vor sa cunoasca Romania , pentru ca alegerea Romaniei, a fost printre altele determinata de faptul ca exista o legatura istorica intre italieni si romani, acestia din urma constituind una dintre cele mai mari comunitati din Italia.”
La eveniment a fost prezent si consulul general al Romaniei la Milano, George Bologan, care considera ca „ volumul are un continut pragmatic, acoperind domenii vaste, de la literatura, la istorie si arhitectura.  Limbajul accesibil este un avantaj, pentru ca informatiile despre cultura tarii noastre trebuie sa ajunga la cat mai multi oameni.”

Informatii suplimentare

Francesco Guida este  profesor de istorie europeana orientala si director al Facultatii de Stiinte Politice de  la Universitatea Roma Tre. Detine foarte multe studii  si carti despre istoria Romaniei. Este profesor asociat si la Universitatea din Venetia.

Silvia Terzi este profesor  si director al Facultatii de Economie din cadrul Universitatii Roma Tre.

Elisabetta Pallottino este profesor si director al Facultatii de Arhitectura din cadrul Universitatii Roma Tre.

Cartea poate fi descarcata in format pdf la adresa: http://ojs.romatrepress.uniroma3.it/index.php/romania