Loading...
300830113010300930073006300530043003300230013000

Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a vizitat Pavilionul Romaniei la Expo Milano 2015

Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a vizitat, sambata, Pavilionul Romaniei la ExpoMilano 2015, unde a fost intampinat de comisarul general Georgian Ghervasie.

Cei doi au asistat la un spectacol de muzica si dans al ansamblului de copii Mugurel de Vlasca si au vizionat un film de prezentare a Deltei Neajlovului, un adevarat paradis al plantelor si pasarilor la doar 30 de kilometri de Bucuresti.

Neculai Ontanu si-a exprimat satisfactia pentru posibilitatea de a participa la Expo Milano 2015 si de a vizita Pavilionul Romaniei. „Tema Expo Milano 2015, Hranirea Planetei, energie pentru viata, este o tema generoasa, care a presupus un efort creativ deosebit din partea tuturor tarilor participante. Din acest punct de vedere, vizitand si multe alte pavilioane, cred ca Pavilionul romanesc se numara in primele cinci de la Expo Milano, prin frumusete, prin modul in care este construit si conceput, fiind foarte atractiv. Am fost impresionat de faptul ca sirul de oameni care asteptau sa intre era pe sute de metri. Acest lucru este foarte bun pentru Romania, pentru ca Pavilionul romanesc a reusit sa fie un magnet pentru foarte multi vizitatori. Acest efort extraordinar de creatie si de management al Pavilionului romanesc nu este usor si vreau sa felicit echipa manageriala, in frunte cu comisarul general, Georgian Ghervasie, care reuseste sa faca din Pavilionul Romaniei unul extrem de cautat si vizitat la Expo Milano. Inspiratia organizatorilor Pavilionului romanesc de a aduce copii talentati care sa prezinte in fata lumii traditiile si obiceiurile romanesti este de foarte bun augur. Pe langa tema foarte generoasa a Pavilionului Romaniei, am constatat cu placere modul excelent de prezentare a bucatariei romanesti traditionale, atat pentru publicul italian, dar si pentru toti cei care calca pragul Pavilionului Romaniei”, a declarat Primarul sectorului 2.

“Suntem foarte onorati de prezenta primarului sectorului 2, Neculai Ontanu, care nu numai ca a reprezentat un ajutor pentru aceasta saptamana in cadrul Expo Milano 2015, dar mai ales prin implicare si prin calitatea evenimentelor organizate, demonstrand inca o data ca nu doar acasa este un gospodar si un organizator deosebit, ci si aici, la Milano.Pe de alta parte, totul a culminat cu o surpriza extraordinara, pentru toti vizitatorii Expo Milano, si pentru mine in mod deosebit, data de acest grup de copii minunati si talentati, din Ansamblul Mugurel de Vlasca. Ei reprezinta traditia, cultura, foclorul si cu acestea au reusit sa transmita si sa atraga extrem de multi participanti.Trebuie sa descoperim in continuare Romania, sa descoperim locuri precum Delta Neajlovului, un loc minunat aflat in apropierea Bucurestiului. Sa descoperim ce inseamna traditie, civilizatie, cultura si sa le mentinem in forma lor pura, ceea ce inseamna Romania autentica, acesta este mesajul pe care il transmitem de aici”, a declarat Georgian Ghervasie.