Loading...
302930283027

Comisarul general al Romaniei la Expo Milano 2015, Georgian Ghervasie, s-a intalnit cu Letizia Moratti, fostul primar al orasului Milano

Comisarul general Georgian Ghervasie a avut o intalnire cu fostul primar al orasului Milano, Letizia Moratti, fiind invitat sa participe la un eveniment de prezentare a Comunitatii San Patrignano, un centru destinat recuperarii si reintegrarii sociale a persoanelor dependente de droguri.

In cadrul intalnirii, Letizia Moratti si Georgian Ghervasie au discutat si aspecte specifice organizarii si functionarii Expo Milano 2015. In calitate de fost primar al orasului Milano intre 2006 si 2011, Letizia Moratti a fost cel mai important vector in vederea promovarii cu succes a candidaturii metropolei italiene pentru gazduirea Expo 2015. Comisarul general al Romaniei i-a prezentat, de asemenea, conceptul Pavilionului Romaniei la Expo Milano 2015 aratand ca, asa cum o sugereaza si numele ”In armonie cu natura”, mesajul transmis de tara noastra este unul de convietuire armonioasa a traditiei cu modernitatea.

Letizia Moratti i-a prezentat lui Georgian Ghervasie Comunitatea San Patrignano, un alt model de convietuire. Fundatia San Patrignano, o societate de tip cooperativa, in care fostul primar al orasului Milano este implicata de aproape 36 de ani, este dedicata tinerilor marginalizati social sau care se confrunta cu probleme specifice dependentei de droguri. In Comunitate, care functioneaza inca din 1978, sunt in prezent peste 1300 de tineri de diverse nationalitati si religii, care primesc o noua sansa la integrare si studiu in societate. Sub presedintia asigurata de Letizia Moratti prin intermediul asociatiei ”Friends of San Patrignano”, Comunitatea a devenit cel mai mare centru de reabilitare din Europa.

La finalul vizitei la Comunitatea San Patrignano, Georgian Ghervasie i-a multumit Letiziei Moratti pentru invitatie si pentru experienta constructiva si pozitiva. Comisarul general al Romaniei i-a adresat, la randul lui, gazdei sale, invitatia de a vizita Pavilionul Romaniei la Expo Milano 2015, invitatie acceptata cu placere de Letizia Moratti.

Informatii suplimentare

Letizia Moratti a fost primar al orasului Milano intre 2006 si 2011, fiind cea care a promovat si asigurat candidatura orasului pentru a gazdui Expo 2015. Intre 2001 si 2006 a fost ministru al Educatiei, Universitatilor si Cercetarii, in timpul mandatului ei promovand reforme importante ale sistemului scolar si ale invatamantului superior din Italia.

Una dintre cele mai de succes femei de business din Europa, Letizia Moratti s-a dedicat si luptei impotriva marginalizarii sociale si a dependentei de droguri, fiind numita in 2000 Ambasador Civic al Natiunilor Unite impotriva Drogurilor si a Criminalitatii.