Loading...
31213130312931283127312631253124312331223120

Pavilionul Romaniei la Expo Milano a gazduit un seminar despre nutritia copiilor si principii pentru o crestere sanatoasa

Pavilionul Romaniei a organizat, marti, 22 septembrie, impreuna cu Istituto Italiano Auxologico, dezbaterea ”Crestere, alimentatie si obezitate la copiii italieni si romani”.

Seminarul s-a incadrat in tema generala a Expo Milano 2015, ”Hranirea planetei, energie pentru viata”, propunand o discutie de actualitate despre necesitatea unei alimentatii sanatoase a copiilor.

Specialisti de renume in domeniile auxologiei si endocrinologiei din Italia si din Romania au discutat despre cauzele, dar si despre solutii eficiente la unul dintre cele mai ingrijoratoare fenomene din prezent, supraponderabilitatea in randul copiilor.

Consulul General al Romaniei la Milano, George Bologan, a subliniat valoarea solidaritatii Istituto Italiano Auxologico, principalul organizator al seminarului, manifestata in diferite cazuri umanitare din Romania.

”Istituto Italiano Auxologico este un blazon al orasului Milano, in buna parte datorita personalului medical de exceptie, afirmat si consacrat in cercetarea in domeniu”, a subliniat George Bologan.

Dr. Alessandrio Sartorio, Director in cadrul Istituto Italiano Auxologico, a atras atentia asupra consecintelor de ordin metabolic ale obezitatii infantile, care, netratata, afecteaza negativ si viata viitorului adult, nu doar in plan personal, ci si profesional.

Dr. Iuliana Gherlan, medic specialist endocrinologie si nutritie pediatrica la Institutul National de Endocrinologie C.I. Parhon, a vorbit despre tulburarile hormonale cauzate de o alimentatie necorespunzatoare a copiilor si despre incidenta crescuta a instalarii precoce a pubertatii.

Atat specialistii italieni, cat si cei romani au insistat asupra necesitatii ca parintii sa supravegheze cu atentie alimentatia copiilor si sa ofere acestora o dieta echilibrata si diversificata, dar, in acelasi timp, sa se asigure ca acestia isi petrec suficient timp si cu activitati fizice.

Comisarul General al Romaniei, Georgian Ghervasie, a subliniat importanta identificarii unor solutii la nivel mondial la unul dintre cele mai grave fenomene contemporane, cel al saraciei si subnutritiei, care afecteaza unul din noua locuitori ai planetei.

”Trebuie sa ne gandim la un echilibru intre Africa, unde foametea afecteaza unul din sase locuitori, si tarile dezvoltate din Europa, unde aproape o treime din hrana ajunge sa fie aruncata”, a punctat Comisarul General al Romaniei.